Erasmus Öğrenci Değişim Programı Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Gelişen ve küreselleşen iş dünyası, öğrencilere farklı kültürlerle tanışma ve uluslararası deneyim kazanma fırsatı sunuyor. Bu anlamda, Eğitim Fakültesi konferans salonunda Fen Bilgisi Öğretmenliği ve Sosyal Bilgiler Öğretmenliği öğrencileri için düzenlenen Erasmus Programı bilgilendirme toplantısıyla, öğrencilere uluslararası öğrenim deneyimleri hakkında kapsamlı bilgiler sunuldu. Öğrenciler, uluslararası eğitim programlarına olanak tanıyan Erasmus Öğrenci Değişim Programı hakkında detaylı bilgilendirme aldılar. Programın avantajları, başvuru süreci, hedef ülkeler ve kültürel etkileşim olanakları gibi konular detaylı bir şekilde ele alındı.

Sosyal Bilgiler Eğitimi ve Fen Bilgisi Eğitimi Ana Bilim Dalları ile Üniversitemiz Uluslararası İlişkiler Ofisi Dış İlişkiler Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Rıfat GÜRGENDERELİ ve Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi personellerinden Öğretim Görevlisi Özay AK ve Ali Erhan KONUK hocalarımızın sunumları ile öğrenciler Erasmus sürecini daha yakından tanıyarak öğrenim ve staj hareketliliği hakkında bilgi sahibi olup sorular sorarak merak ettikleri soruları cevaplandırdılar.

Toplantıda, Erasmus programı kapsamında Avrupa’daki ülkelerde üniversiteler hakkında bilgilendirme sunuldu. Bunun yanı sıra, programın öğrencilere sağladığı burs imkanları ve akademik anlamda destekler de detaylı bir şekilde ele alındı.

Üniversitemiz, öğrencilerine uluslararası deneyim kazanma fırsatı sunarak onları geleceğin küresel vatandaşları olmaya hazırlıyor. Erasmus Bilgilendirme Toplantısı da bu hedef doğrultusunda önemli bir adım oldu.

Toplantı sonunda Fen Bilgisi Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Eylem BAYIR katılımcılara teşekkür belgesi takdim etmiştir.
ResimResimResimResimResim

Bu içerik 27.03.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 9 kez okundu.