Öğrenci Yaratıcılığının İzleri: Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Ana Bilim Dalı Çevre Eğitimi, Afetler ve Afet Yönetimi, Sosyal Bilgiler Öğretiminde Materyal Tasarımı Dersleri Kapsamında Sergi Gerçekleştirdi

Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Sosyal Bilgiler Öğretmenliği lisans öğrencileri ve Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Musa Uludağ ile Dr. Öğr. Üyesi Erhan Vatansever’ in Çevre Eğitimi, Afetler ve Afet Yönetimi ile Sosyal Bilgiler Öğretiminde Materyal Tasarımı dersleri kapsamında Arş. Gör. Cansu Çetinkaya Aydoğdu, Arş. Gör. Ezgi Avcı ile Arş. Gör. Ertuğrul Alper Kurban’ın destekleri ile eğitim materyal sergisi düzenledi. Etkinlikte ayrıca Edirne Filiz Okulları, Fen Bilgisi Öğretmenleri rehberliğinde ortaokul kademesindeki öğrencilerin maket tasarımları da sergilendi. Öğrenciler, kendilerini ifade etmenin ve öğrenmenin çeşitli yollarını keşfettiği bu etkinlikte, eğitimin renkli dünyasını ziyaretçilerle buluşturdu. 21 Aralık 2023 tarihinde Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği öğrencilerinin derslerdeki bilgi ve birikimlerini eğitim materyallerine aktardıkları ‘’eğitim materyal sergisi’’ için kapılarını açtı. Sergi, öğrencilerin özgün çalışmalarını, materyal ve araç-gereç kullanımıyla nasıl birleştirdiklerini gözler önüne serdi. Fakültenin fuaye alanında, öğrencilerin hazırladığı çeşitli temalardaki materyallerle doldu. Sergide, eğitim-öğretim sürecinde kullanılan materyallerden elde edilen etkileyici eserler, eğitim yöntemlerine farklı bir bakış açısı getirdi. Öğrenciler; resimler, el işleri, modellemeler ve yenilikçi görsel materyaller gibi pek çok formatta eserlerini sergiledi. Sergide yer alan çalışmalar, öğrencilerin öğrenme sürecine olan katkılarını ve eğitimde yaratıcılığın önemini vurguladı. Sergi için ziyarete gelen ‘’Cumhuriyet Ortaokulu, İsmail Güner Ortaokulu, Ferah Ortaokulu, İstiklal Ortaokulu, Mehmet Ruşen Ortaokulu, Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu ve Atatürk Ortaokulundan öğrenciler ve öğretmenleri,  öğrencilerimizin çalışmalarını büyük ilgiyle inceledi. Sergi, katılımcılara öğrencilerin perspektifinden eğitime dair yeni ve özgün bakış açıları sunarken, aynı zamanda öğrencilerin yaratıcılığının ve emeğinin takdir edilmesine olanak sağladı.

Bu anlamlı etkinlikte sergi alanında stant açan Edirne Valiliği AFAD ekipleri ve İlk Yardım Ekibi Çevre ortaokullardan gelen öğrencilere ilk yardım müdahaleleri ve afet anında yapılması gereken uygulamaları göstererek öğrencilere afet bilinci sağladılar.
Resim

Bu içerik 01.01.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 61 kez okundu.